torsdag 18. august 2011

Å fortelle familien..

Jeg har ikke fått skrevet om det i bloggen enda, men nå er jeg faktisk godt i gang med å fortelle min nærmeste familie om graviditeten. Den første jeg fortalte det til var faktisk pappa. Han hadde bedt meg med på fjelltur, og jeg hadde takket ja - selv om jeg var utrolig kvalm og svimmel den dagen, og knapt hadde fått i meg mat og drikke. I grunnen tvang jeg meg selv til å si ja, fordi jeg hadde lyst til å fortelle at jeg var gravid. Jeg var jo overlykkelig over de positive graviditetstestene, og hadde så lyst til å dele det med noen.

Så, vi startet stigningen oppover fjellet. Og siden det er flere år siden jeg var på en ordentlig fjelltur sist, ble det til at jeg startet i et litt hardt tempo den første strekningen. Det eneste jeg tenkte på mens jeg gikk var: "kom igjen, ved neste drikkepause skal du si det". Men ved hver drikkepause feiga jeg ut. Så før vi skulle begynne på den siste ca. 30-45 minutters harde stigning til toppen sa jeg at jeg ville gå ned. Sliten både av kvalme/svimmelhet, og mange tanker i hodet sendte jeg pappa alene opp mot toppen, mens jeg snudde for å gå ned.

På vei nedover var jeg lei meg fordi jeg ikke klarte å få fram et eneste ord, når jeg hadde bestemt meg for å fortelle. Jeg visste jo at pappa ville støtte meg, og bli glad - så hvorfor fikk jeg ikke fram et eneste ord? Det ble rett og slett for vanskelig. Hver gang jeg prøvde kjente jeg bare klumpen i halsen, og visste at jeg bare kom til å begynne å grine før jeg fikk sagt noe som helst. Så på vei ned fjellsiden bestemte jeg meg rett og slett for å skrive alt i ei melding til pappa. Da kunne han lese den når han kom på toppen, så kunne det kanskje bli lettere å snakke om det når han kom ned. Så med en gang jeg kom ned til parkeringsplassen satte jeg meg ned og skrev ei lang melding som forklarte det hele. Hjertet hoppet nok over et slag da jeg sendte meldinga, men jeg var veldig glad for at det endelig var "sagt" :P

Etter noen minutter tikket svaret fra pappa inn. Han synes det var topp! Han synes jeg hadde gjort et klokt og godt valg, og støttet meg 100 %. Han var sliten, men nå hadde han fått ny energi og skulle skynde seg ned igjen! Du kan trygt si at tårene sprutet på meg ;) Og en stund senere da pappa kom løpende ned ble det mange svette klemmer, og enda noen tårer :) Hele bilturen hjem snakket vi masse om hele prosessen. Det var veldig godt å endelig ha noen å dele tanker og følelser med. Pappa var spesielt fornøyd med at han var den første jeg hadde fortalt det til ;)

Mellomstesøster (som tidligere hadde vært veldig kritisk til denne måten å "lage baby" på) var den neste som fikk vite. Hun skulle reise tilbake til studiestedet sitt etter sommerferien, og jeg kommer ikke til å treffe henne igjen før til jul, så da ville jeg fotelle det før hun reiste. Mellomstesøster er ei jente med sterke meninger (som hun ikke er redd for å uttrykke), så jeg var veldig spent på hvordan hun ville reagere. Og hennes reaksjon ble nok som jeg hadde forventet. Hun sa at dette var ikke et valg hun ville ha gjort selv, men at hun selvsagt ville støtte meg, og var glad for å bli tante. Så ble det masse snakk om hele prosessen, og hun spurte og grov om både det ene og det andre. Både relevante og urelevante spørsmål. "Hva om babyen arver en klumpnese fra faren?" Hehe, svaret fikk hun fort tilbake: "jeg kommer til å elske denne ungen selv om den har klumpnese, eller ikke. Og ditt framtidige barn kan jo også få klumpnese selv om hverken du eller kjæresten din har det, og du vil nok synes at det er verdens vakreste barn uansett". Men etter at hun hadde fått stilt alle tenkelige (og utenkelige) spørsmål dreide samtalen mer over på hvordan det ville bli å bli tante, og at hun gledet seg til det ;) Rare søstera mi :)

Merker dette begynner å bli et langt innlegg, men jeg har litt mer på lager ;) På mandag kom nemlig minstesøster og mamma hjem fra ferietur, og vi samlet oss hjemme hos mamma og pappa for å spise middag. Mamma sa hun hadde noe å vise meg - jeg skulle få velge mellom en parfyme og en bodylotion som bygave :) Da svarte jeg at jeg hadde noe å vise henne også - så gikk jeg bort til veska mi og fant fram ultralydbildet som jeg hadde fått hos legen tidligere på dagen. Både mamma og minstesøster ble utrolig glad. Minstesøster hulket og gråt, mens mamma sa: "ja, jeg ble litt mistenksom når du ikke ville ha vin. Jeg og pappa har faktisk snakket litt om det". Og pappa skøt muntert inn: "Og gjett hvem som var den første som fikk vite det!".

Så nå er fire unnagjort, mens en gjenstår. Lillebror som er sørpå, men som forhåpentligvis kommer hjem på besøk om et par helger :) Så skal min nærmeste venninne få vite det snart også. Ellers har jeg ikke tenkt å fortelle det til noen før det nærmer seg 12 ukers merket. Da blir nok besteforeldrene de neste, og deretter øvrig familie og arbeidsgiver. Men de viktigste personene er min nærmeste familie og min beste venninne. Og med de gode reaksjonene jeg har fått så langt, gjør at jeg står sterkere når jeg senere skal fortelle det til andre. Jeg vet at mine nærmeste støtter meg, og da bryr jeg meg ikke så mye om hva bekjente, eller venners venner måtte mene. Den fine legens reaksjon får meg også til å få en forsterket tro på at samfunnet i dag faktisk har kommet så langt at de fleste vil godta dette, og bare bli glad på mine vegne! Så vi får se :) Time will tell ;)


♥ Klem ♥


Ps: Nå nærmer telleren seg snart 10 000 besøks-merket. Og da er det vel snart duket for en give away igjen. Eller hva synes dere?  

17 kommentarer:

  1. Så bra at nyheten ble godt mottatt da :)
    Give awayer liker vi ;)

    SvarSlett
  2. Det har jo ingenting å si hvordan babyen blir til! Ingen kan vel bli så ønsket som en baby som kommer til en forelder som faktisk har gjennomgått den prosessen du og andre prøvere har. Det finnes nok av unger som har blitt til ved et (u)lykketreff, mødre og fedre som ikke er klare for dette, personer med egne problemer eller holdninger som tilsier at de kanskje ikke burde sette et barn til verden. Nei, et ønsket barn er velkomment uansett om det har blitt laget på en klinikk eller en vanlig seng! Masse lykke til videre, både med lille spiren og det å fortelle om gleden din : )

    SvarSlett
  3. Det er en mye bedre måte å få et barn på det du har valgt, enn at barnet blir unnfanget som et "uhell" :-) Barnet ditt er i høyeste grad ønsket og planlagt, så du skal nok ikke bekymre deg for hva folk mener ;-)

    SvarSlett
  4. Så deilig å få fortalt det, blir liksom noen kilo lettere og kanskje mindre anspent som igjen kan gi mindre kvalme?
    Heldig er du hvertfall som har fått så gode tilbakemeldinger og støtte! Sånn skal det være!
    Og spørsmål gjør jo ingenting, for vi forstår jo at man lurer på ting, somregel så er du den første de kjenner som får barn på denne måten.

    God helg til deg og lille cashewnøtt.

    SvarSlett
  5. Så bra du fikk så fine tilbakemeldinger, det er virkelig en herlig familie du har :)
    Nå kan du senke skuldrene og bare nyte å være gravid ♥ :))

    SvarSlett
  6. For en herlig familie du har, det er jo ikke rart at du er som du er du heller da :) Du og lykkebarnet kommer til å få det helt supert, det er jeg helt sikker på :)

    SvarSlett
  7. Så deilig det må være å få delt degode nyhetene:) nå er d bare å kose seg med graviditeten og fremtiden:P

    SvarSlett
  8. Pergoberta: Ja, da må jeg vel legge hodet i bløt for å finne en fin premie ;)

    SvarSlett
  9. Mari-Anne: Fint sagt! Jeg er helt enig :D Og det er ingen tvil om at dette barnet vil være ønsket, og elsket♥
    Klem :)

    SvarSlett
  10. Fruen: Merker at jeg bryr meg mindre og mindre om hva andre vil mene om valget mitt. Og det henger nok sammen med de fine reaksjonene jeg har fått så langt fra de jeg virkelig bryr meg om. Det var i grunnen deres reaksjoner som var viktige for meg :):)
    Klem

    SvarSlett
  11. Tina: Ja det er godt å få fortalt det til familien. Og jeg visste jo at de ville støtte meg uansett. Så er det deilig å ha noen å glede seg sammen med ♥
    God helg til deg og gullgutten også! :)

    SvarSlett
  12. Et ønske: Ja, de er helt toppen! Og det er gøy at vi deler denne "hemmeligheten" sammen, og at de er glade på mine vegne :)
    Klem :)

    SvarSlett
  13. Flippy: Tusen takk for det! Gleder meg masse til å bli mamma :)
    God helg! :)

    SvarSlett
  14. Herlig innlegg, herlig familie!
    Så heldig du er som har fått så positiv respons fra de (fleste) av dine nærmeste.
    Selv har jeg kun fortalt om planene mine til mamma, men drøyer med å fortelle det til flere til jeg er i gang med "prosessen".

    Ha en fin søndag :)

    SvarSlett
  15. Drømmen om barn: Ja, det er godt å ha noen å dele gleden med :) Det skal nå bli godt å passere 12 ukers merket også, da kommer jeg nok til å slappe enda mere av :)
    Klem :)

    SvarSlett
  16. Babyklar: Ja, jeg har så langt fått fine reaksjoner, så jeg håper det fortsetter når tiden er inne for å fortelle arbeidsgiver, kollegaer og venner :)
    Skjønner godt at du venter med å fortelle flere. Man føler seg ganske sårbar i den prosessen man skal gjennom, og da kan det være vanskelig om det er mange som hele tiden lurer på hvordan det går, når man skal avgårde, hva man føler osv :) Sånn var det i alle fall jeg tenkte ;)
    Klem

    SvarSlett
  17. Gratulerer så masse med lille bollen i ovnen <3 Jeg ble helt rørt over deg og pappaen din på fjellturen=) Jeg har det akkurat likt som deg når det kommer til pappaen min, jeg stoler på han over alle i verden, men blir allikevell så utolig nervøs når store nyheter skal deles...!=) Kanskje fordi hans mening betyr så utrolig masse... Og selvom jeg vet at han støtter meg uansett.

    Åsså vil jeg kommentere at jeg setter pris på dere som reiser til Danmark og gjør det "ordentlig"! Det er så mye ekstra uønskede ting man kan "få med på kjøpet" ved å bare ta et ligg på byen, og i tillegg lurer man strengt tatt en unge på en uvitende stakkar...

    Jeg har rådet ei veninne av meg til å gjøre det samme, for i mitt tilfelle hadde jeg vært sammen med barnefar lenge, og han stakk plutselig da barnet var 1 år. Man er aldrig sikkra mot å bli alene, men å f barn er det største i livet, som jeg gjerne unner denne fantastiske veninnen min som kommer til å bli en fantastisk mamma.

    Ønsker deg masse masse godt!=)

    SvarSlett